Nieuws > Bountiful bietensap

Bietensap… Maar wist je dat bietensap supergezond is? Eigenlijk is bietensap een soort dope; het zorgt ervoor dat je langer door kunt gaan. De stofjes die daarvoor zorgen zijn en nitraat en nitriet.

Prestatieverhogend

Wist jij al dat nitraat prestatieverhogend werkt? Deze stof die ook in aardappelen, spinazie en sla zit, zorgt ervoor dat er chemische reacties in ons lichaam ontstaan. Als we kauwen komt nitraat in aanraking met bacteriën. In ons lichaam wordt deze omgezet in nitriet en vervolgens in stikstofoxide. Dit heeft twee positieve effecten op ons lichaam: het opent de bloedvaten, waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat en het vermindert de nood aan zuurstof voor onze spieren, waardoor deze efficiënter kunnen werken.

Het is het meest verstandig om gedurende de dag kleine slokjes bietensap te nemen. Drink het alsof je een heerlijk wijntje in je mond hebt. Daarna gewoon doorslikken zodat het nitriet in je maag door het lichaam wordt opgenomen. Drink vooral niet te veel in een keer. Bietensap bevat veel vezels, waardoor de ook de darmwerking op gang komt.

Niet alleen bevordert bietensap je sportprestaties, het heeft ook een zeer heilzame werking voor mensen die last hebben van acne. Bietensap zuivert je huid. Natuurlijk moet je bietensap dan dagelijks drinken. Bijvoorbeeld een halve liter per dag. Je huid heeft er baat bij!

Wetenschappers aan de Londense School of Medicine bewezen al in 2008 dat bietensap ook zeer effectief is tegen een hoge bloeddruk.