Nieuws > Bountiful rauwe cacao

Rauwe cacao behoort tot een van de beste superfoods. Rauwe cacao heeft een positivieve werking op hart- en bloedvaten, bloeddruk en cholesterol. Rauwe cacao is daarbij een super anti-oxidant en een sterke bron van magnesium, een stof die veel vrouwen tekort komen. Tijd dus om meer te leren over rauwe cacao.

Cacao zit vol met ijzer, Chroom, Mangaan, zink, koper, Vitamine C, Omega 6 vetzuren, Phenylethylamine, anandamide (doet ons euforisch voelen), trypthofaan, serotonine, vezels en theobromine.

Wat is het verschil tussen cacao en chocolade?

Cacao is een van de ruwe basisstoffen voor chocolade. In chocolade komen de eigenschappen van cacao niet echt tot haar recht door het gebruik van veel vetten en suikers in chocolade. Onbewerkt zijn deze cacao nibs wel een echte topbron van onder meer antioxidanten en mineralen zoals magnesium.

Cacao is een natuurlijke bron van magnesium en bezit een hoge concentratie van antioxidanten. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen en tegen leeftijd gerelateerde gezondheidsproblemen.

Tevens vind je in cacao ijzer, Chroom, Mangaan (Belangrijk bij het transport van zuurstof in het bloed en voor de aanmaak van hemoglobine), zink, koper, Vitamine C, Omega 6 vetzuren, Phenylethylamine (PEA, ons liefdeschemie stofje, alleen aanwezig bij gebruik van rauwe cacao), anandamide (doet ons euforisch voelen), trypthofaan, serotonine, vezels en theobromine (een effectieve antibacteriële substantie dat streptococci mutans doodt.

 

Wetenschappers hebben recent ontdekt dat theobromine een groter effect tegen hoest heeft dan codeïne door het onderdrukken van de activiteit van de nervus vagus.